Εναλλακτικές μορφές διαβίωσης για τους ηλικιωμένους

Κοινότητες Ανεξάρτητης Διαβίωσης (Independent Living Communities):

Αυτές οι κοινότητες παρέχουν στους ηλικιωμένους τη δυνατότητα να ζουν ανεξάρτητα στο δικό τους σπίτι, ενώ παράλληλα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και δραστηριότητες που τους βοηθούν στην καθημερινότητά τους. Αυτές οι κοινότητες μπορεί να προσφέρουν υπηρεσίες όπως συνεργάτες φροντίδας, κοινωνικές δραστηριότητες και προγράμματα ευεξίας.

 

Κατοικίες Ανοικτής Φροντίδας (Assisted Living Facilities):

Σε αυτές τις κατοικίες, οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή άλλες ανάγκες μπορούν να ζήσουν υπό την προστασία επαγγελματικού προσωπικού. Παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης όπως βοήθεια στο μπάνιο, φαγητό και φροντίδα υγείας.

 

Προγράμματα Δραστηριοτήτων και Κοινωνικοποίησης / Κέντρα Ημέρας (Activity and Socialization Programs):

Αυτά τα προγράμματα προσφέρουν στους ηλικιωμένους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και κοινωνικές εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες. Μπορεί να περιλαμβάνουν όλα από μαθήματα τέχνης και χειροτεχνίας μέχρι εκδρομές και γυμναστική.

 

Προγράμματα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (Education and Support Programs):

Αυτά τα προγράμματα παρέχουν εκπαιδευτικούς πόρους και υποστήριξη για τους ηλικιωμένους σε θέματα υγείας, τεχνολογίας και άλλων αναγκών. Μπορεί να περιλαμβάνουν σεμινάρια για τη διαχείριση της υγείας, μαθήματα υπολογιστών και υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών για ψυχολογική υποστήριξη.

 

Αυτές οι εναλλακτικές μορφές διαβίωσης προσφέρουν ποικίλες επιλογές για τη φροντίδα και την υποστήριξη των ηλικιωμένων, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία

Η μονάδα μας βρίσκεται στη Λ. Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23. Βρείτε μας στο χάρτη εδώ. Κοντινές περιοχές: Φιλοθέη, Μαρούσι, Χαλάνδρι

TΗΛΕΦΩΝΟ :

2106891392

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Λ.Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23

Email :

info@rodicare.gr

Καλέστε μας