Νευροψυχολογικό τμήμα

Νευροψυχολογικό τμήμα

Το νευροψυχολογικό τμήμα εξειδικεύεται στα νευρολογικά νοσήματα νευροεκφυλιστικής αιτιολογίας (άνοια, νόσος Πάρκινσον). Στόχος είναι να βοηθήσει πραγματικά τον ένοικο και την οικογένειά του με τις παρακάτω υπηρεσίες:

Νευροψυχολογική αξιολόγηση

Η Νευροψυχολογική εξέταση παρέχει μια περιγραφή των νοητικών λειτουργιών, εστιάζοντας σε ποιες έχουν πληγεί και σε τι βαθμό. Βοηθά στον εντοπισμό της ύπαρξης ή όχι άνοιας. Χορηγείται με την χρήση συγκεκριμένων ψυχομετρικών εργαλειών. Σε όλους τους φιλοξενούμενους θα αξιολογούμε τη νοητική τους κατάσταση για να έχουμε σαφή κλινική εκτίμηση της βαρύτητας της άνοιας και για να παρακολουθούμε κλινικά την εξέλιξη τους, με σκοπό τη βελτίωση της νοητικής υγείας και την νοητική ενδυνάμωση τους.

Νοητική αποκατάσταση

Οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις στην άνοια δεν αποτελούν απλά συμπληρωματική θεραπεία αλλά είναι θεραπεία επιλογής. Τα προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης είναι εξατομικευμένα ή ομαδικά με διάφορες νοητικές ασκήσεις (απλές ή σύνθετες), με τη χρήση λογισμικών προγραμμάτων για ενδυνάμωση, με ενημέρωση και σχολιασμό επικαιρότητας και παιχνίδια μνήμης. Στόχος της μονάδας μας είναι οι ένοικοι να γυμνάζουν το «μυαλό τους», ώστε να παραμένουν νοητικά υγιείς, να διατηρήσουν τη λειτουργικότητα τους, την αυτονομία τους και την ποιότητα ζωής τους.

Συμβουλευτική φροντιστών για την άνοια

Στην μονάδα μας η νευροψυχολόγος είναι στη διάθεση των συγγενών και φροντιστών με στόχο να τους ενημερώσει για την πορεία της άνοιας, τα συμπτώματα της και το τρόπο αντιμετώπισης αυτών. Να συζητήσει μαζί τους όποια θέματα τους απασχολούν για τον άνθρωπό τους, με στόχο να απαλύνει τα άγχη και τις ανησυχίες τους σχετικά για την ανάγκη αναζήτησης βοήθειας από μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Η ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών των ενοίκων είναι καθήκον μας.

Ιατρείο Μνήμης

Το ιατρείο μνήμης θα λείτουργεί στη μονάδα μας σε συνεργασία με ειδικό νευρολόγο και θα εξετάζει όσους ενδιαφέρονται σε εξωτερική και εσωτερική βάση σε συνεργασία με την νευροψυχολόγο, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να διερευνήσουν την ικανότητα της μνήμης τους, είτε λόγω κάποιων προβλημάτων, είτε προληπτικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία

Η μονάδα μας βρίσκεται στη Λ. Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23. Βρείτε μας στο χάρτη εδώ. Κοντινές περιοχές: Φιλοθέη, Μαρούσι, Χαλάνδρι

TΗΛΕΦΩΝΟ :

2106891392

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Λ.Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23

Email :

info@rodicare.gr

Καλέστε μας