Συχνές Ερωτήσεις

Το Rodi Care αναλαμβάνει να φιλοξενήσει μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα που πάσχουν από νευρολογικά νοσήματα (ανοϊκά σύνδρομα, Alzheimer, Parkinson και σκλήρυνση κατά πλάκας), ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια – Λοιμώξεις αναπνευστικού), βαριά αγγειακά εγκεφαλικά και ορθοπεδικά προβλήματα. Παράλληλα η Μονάδα μας μπορεί να αποτελέσει κατάλληλη επιλογή και για άτομα αυτοεξυπηρετούμενα που επιθυμούν να διευκολύνουν το τρόπο της καθημερινότητάς τους και να κοινωνικοποιούνται.

Τα δωμάτια μας είναι πολυτελείας και πλήρως εξοπλισμένα με κατάλληλες προδιαγραφές για τη διευκόλυνση των ατόμων που φιλοξενούνται. Ο φιλοξενούμενος έχει την επιλογή να διαλέξει μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του.

Το Rodi Care παρέχει στους ενοίκους του καθημερινή νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, διατροφή, θεραπεία, αποκατάσταση και ψυχαγωγία. Ωστόσο, κάθε άτομο που εισέρχεται στη Μονάδα μας, είναι ξεχωριστό για εμάς και οι παροχές προσαρμόζονται στις δικές του ανάγκες.

Στη Μονάδας μας βρίσκεται καθημερινά παθολόγος, ο οποίος συντονίζει όλα τα μέλη της ομάδας. Ωστόσο, το Rodi Care συνεργάζεται με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι παρέχουν την ιατρική φροντίδα στη Μονάδα μας όλο το 24ώρο, αναλόγως συνθηκών και αναγκών.

Εντός της μονάδας μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι εξετάσεις που δεν χρήζουν ιατρικής νοσηλείας (π.χ. αιμοληψία για μικροβιολογικές εξετάσεις) και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, υπέρηχοι υπερήχους , triplex. Το Rodi Care συνεργάζεται με διαγνωστικά κέντρα, που παρέχουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες.

Τα φάρμακα τα συνταγογραφεί η παθολόγος της μονάδας ενώ για ειδικευμένο φάρμακο τη συνταγογράφηση αναλαμβάνει ο αρμόδιος ιατρός. Την όποια χορήγηση των φαρμάκων στους ενοίκους πραγματοποιούν οι νοσηλευτές μας υπό την παρακολούθηση της ιατρού.

Η φροντίδα των ενοίκων αποτελεί σημαντικό στόχο για τη μονάδα και παρέχεται με αγάπη. Με σκοπό την καλύτερη διαμονή του ενοίκου σε αυτή, η φροντίδα και η περιποίηση παρέχεται σε όλους τους ενοίκους ξεχωριστά. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που ο ένοικος επιθυμεί περαιτέρω φροντίδα για τις ανάγκες του υπάρχει η δυνατότητα αποκλειστικής περιποίησης.

Το κόστος της διαμονής διαμορφώνεται ανάλογα από τις παροχές και τις υπηρεσίες που θα επιλεχθούν.

Στην περίπτωση αυτή η Μονάδα μας παρέχει συνεργαζόμενο ασθενοφόρο το οποίο αναλαμβάνει τη μετακίνηση του συγγενή σας στη Μονάδα μας.

Προκειμένου να εισαχθεί ένας νέος ένοικος στο Rodi Care απαιτείται η επικοινωνία με το συγγενή που αναλαμβάνει την εισαγωγή του ενοίκου. Το ιατρικό ιστορικό και το ψυχιατρικό ιστορικό, εάν υπάρχει. Λόγω συνθήκων απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αρνητικές εξετάσεις του ενοίκου στο μοριακό τεστ κορωνοϊού, PCR, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός του 48ωρου.

Η επικοινωνία είναι ελεύθερη και συνιστάται σε κάποιες περιπτώσεις αναλόγως την κατάσταση του ατόμου όπως και η επίσκεψη κατόπιν ενημέρωσης και συνεννόησης με τους υπευθύνους. Σήμερα ωστόσο, λόγω συνθήκων η επίσκεψη είναι απαγορευτική, η επικοινωνία συνεχίζει να είναι ελεύθερη και πραγματοποιείται με κατανόηση της κατάστασης. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα βιντεοκλήσης κατόπιν ραντεβού.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός με το δικό του μοναδικό τρόπο να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις. Επομένως, δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας στο χρόνο προσαρμογής. Κάποιοι ένοικοι δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και προσαρμόζονται γρήγορα. Άλλοι όμως χρειάζονται χρόνο για τη προσαρμογή τους, την οποία αναλαμβάνουν οι άνθρωποι της Μονάδας με σκοπό το άτομο να προσαρμοστεί σταδιακά και ομαλά

Η επαφή με τους συγγενείς είναι επιθυμητή και αναγκαία. Η έξοδος για βόλτα του ενοίκου εξαρτάται από τους συγγενείς. Ωστόσο, συνιστάται να πραγματοποιείται σε περιπτώσεις που το άτομο έχει εισαχθεί και προσαρμοστεί με ευκολία. Σε αντίθετη περίπτωση συνιστάται να μη πραγματοποιείται με σκοπό την ψυχική ηρεμία και ασφάλεια του ενοίκου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία

Η μονάδα μας βρίσκεται στη Λ. Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23. Βρείτε μας στο χάρτη εδώ. Κοντινές περιοχές: Φιλοθέη, Μαρούσι, Χαλάνδρι

TΗΛΕΦΩΝΟ :

2106891392

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Λ.Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23

Email :

info@rodicare.gr

Καλέστε μας