Αρθροπλαστική γόνατος

Η φυσικοθεραπεία τις πρώτες μέρες μετά την ολική αρθροπλαστική γόνατος Η συστηματική γυμναστική για την αποκατάσταση της δύναμης και της κινητικότητας μετά την ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι πολύ σημαντική για την ομαλή επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητές σας. 

Με τις κατάλληλες ασκήσεις που θα σας δείξει ο φυσικοθεραπευτής θα μπορέσετε σύντομα μετά την ολική αρθροπλαστική γόνατος να περπατάτε άνετα και θα επιστρέψετε πιο γρήγορα στις καθημερινές δραστηριότητές σας. 

Οι ασκήσεις που σας προτείνει ο φυσικοθεραπευτής είναι ασφαλείς και ειδικά σχεδιασμένες ώστε:

  • Να δυναμώσει το χειρουργημένο πόδι.

  • Να αποκατασταθεί η κινητικότητα του γόνατος.

  • Να βαδίσετε με το νέο γόνατο.

Η άμεση κινητοποίηση του χειρουργημένου γόνατος είναι απαραίτητη για να περιοριστεί στο ελάχιστο η δυσκαμψία, ο πόνος και το πρήξιμο, καθώς και για να ελαττωθεί η ανάπτυξη ουλώδους ιστού. 


Το πρόγραμμα των ασκήσεων

Οι ασκήσεις που συνιστώνται μετά την κλασική ολική αρθροπλαστική γόνατος και την ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος δεν είναι δύσκολες ούτε κοπιώδεις, αλλά δυναμώνουν τους μυς και τους υποστηρικτικούς ιστούς της άρθρωσης.

Απώτερος στόχος είναι να γυμνάζεστε 20-30 λεπτά κάθε φορά, δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Πρέπει επίσης να περπατάτε για 30 λεπτά τη φορά, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Στους χρόνους αυτούς, όμως, δεν θα φτάσετε αμέσως μετά την ολική ή την ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος. Αυτό θα γίνει σταδιακά, με το πέρασμα των ημερών από την επέμβαση.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία

Η μονάδα μας βρίσκεται στη Λ. Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23. Βρείτε μας στο χάρτη εδώ. Κοντινές περιοχές: Φιλοθέη, Μαρούσι, Χαλάνδρι

TΗΛΕΦΩΝΟ :

2106891392

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Λ.Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23

Email :

info@rodicare.gr

Καλέστε μας