Η βοήθεια της φυσιατρικής στην ύπαρξη νευρολογικών παθήσεων

Η βοήθεια της φυσιατρικής στην ύπαρξη νευρολογικών παθήσεων


Η αποκατάσταση των νεύρων είναι μια διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και προσοχή. Η φυσικοθεραπεία, σαν παράπλευρος δρόμος της φυσιατρικής, εργάζεται πλέον περισσότερο πάνω σε νευρολογικά θέματα αποκατάστασης για την αντιμετώπιση σχετικών παθήσεων. Η νευρολογική φυσικοθεραπεία ασχολείται με την αποκατάσταση της κίνησης ύστερα από έκθεση του ασθενούς σε τραυματισμό.

Οι συνηθέστερες νευρολογικές παθήσεις που αντιμετωπίζονται με φυσικοθεραπευτική δουλειά είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος Parkinson, το εγκεφαλικό, οι μυοπάθειες, οι πολυνευροπάθειες, οι κακώσεις του νωτιαίου μυελού καθώς και οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο, εστιάζοντας συγκεκριμένα στο πρόβλημα του και στην ιδιαιτερότητα της πάθησης του. Πριν τη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση, σημαντικό είναι να έχει προηγηθεί νευρολογική εκτίμηση ώστε να αξιολογηθούν πιθανές διαταραχές στην κίνηση, την ισορροπία αλλά και στη γνωστική αντίληψη. Η νευρολογική εκτίμηση παίζει σημαντικό ρόλο διότι η εκτέλεση δραστηριοτήτων δεν εξαρτάται μόνο από το επίπεδο μυϊκής δύναμης αλλά και από το πόσο ο εγκέφαλος μπορεί να συνδυάσει τους μύες του με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτύχει το θεραπευτικό στόχο.

Σε περίπτωση ύπαρξης των ανωτέρω προβλημάτων, ο ασθενής μπορεί να δυσκολεύεται στην έγερση, τη βάδιση, την καθημερινή υγιεινή ακόμη και τη σίτιση. Σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μπορεί να διαφοροποιηθεί η αντιμετώπιση της πάθησης σε μάκρο ή βραχυπρόθεση θεραπεία.

Η νευρολογική φυσικοθεραπεία έχει στόχο να επαναφέρει τη στάση και την κίνηση του ασθενούς, να επανεκπαιδεύσει τη βάδιση, να αυξήσει τη δύναμη του μυϊκού συστήματος, να βελτιώσει τα αντανακλαστικά και την ισορροπία όπως επίσης και την αναπνευστική λειτουργία.

Η θεραπευτική δουλειά μπορεί να ενισχυθεί με τη βοήθεια της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, της ηλεκτροθεραπείας, άσκησης άνω και κάτω άκρων και άσκησης ιδιοδεκτικότητας.

Είναι σημαντικό να γίνει γνωστό ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης είναι διαφορετικό για τον κάθε ασθενή και συχνά αναπροσαρμόζεται αναλόγως των αναγκών αλλά και της πορείας της θεραπείας.Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία

Η μονάδα μας βρίσκεται στη Λ. Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23. Βρείτε μας στο χάρτη εδώ. Κοντινές περιοχές: Φιλοθέη, Μαρούσι, Χαλάνδρι

TΗΛΕΦΩΝΟ :

2106891392

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Λ.Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23

Email :

info@rodicare.gr

Καλέστε μας