ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑΣ

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑΣ

Οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις αποτελούν μια από τις συχνές αρθροπάθειες. Αφορά κυρίως την άρθρωση του γονάτου ( χονδροπάθεια επιγονατίδας) και μεγάλες ηλικίες, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε νεαρά άτομα. Είναι μια επώδυνη κατάσταση η οποία οφείλεται στην εκφύλιση των αρθρώσεων 


Οφείλεται κυρίως στην υπερβολική χρήση του γόνατος, για το λόγο αυτό και πολλές φορές αναφέρεται και ως σύνδρομο υπέρχρησης. Άλλοι λόγοι εμφάνισης χονδροπάθειας αποτελούν η μειωμένη παραγωγή χόνδρου και αρθρικού υγρού, που είναι το προστατευτικό “μαξιλάρι” και το μέσο λίπανσης, αντίστοιχα, των αρθρώσεων, κάποιος τραυματισμός του γόνατος ή εξάρθρωση, δομικές αλλοιώσεις, αρθρίτιδα, κληρονομικότητα ή κάποιο προηγούμενο χειρουργείο. 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ?


  • Αποφύγετε τις σκάλες και το περπάτημα σε έντονη κλίση (π.χ. ανηφόρα/κατηφόρα).

  • Φορέστε αθλητικά παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς και αποφορτίζουν το γόνατο.

  • Αποκτήστε ένα υγιές σωματικό βάρος, καθώς θα μειώσετε την πίεση που δέχονται οι αρθρώσεις.

  • Αποφύγετε τα βαθιά καθίσματα και μην επιλέγετε παρατεταμένες κινήσεις, όπως πολύ ώρα με λυγισμένα γόνατα ή ορθοστασία.

  • Ξεκινήστε ειδικές ασκήσεις εκγύμνασης του τετρακεφάλου, καθώς ο συγκεκριμένος μυς σταθεροποιεί την άρθρωση του γονάτου και βελτιώνει την κίνηση και ευλυγισία της άρθρωσης, μειώνοντας έτσι τον πόνο.

  • Κάνετε καθημερινά διατάσεις που στοχεύουν στο τέντωμα των μυών που περιβάλλουν το γόνατο και στην αύξηση της ευλυγισίας και κινητικότητας της άρθρωσης.

       

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία

Η μονάδα μας βρίσκεται στη Λ. Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23. Βρείτε μας στο χάρτη εδώ. Κοντινές περιοχές: Φιλοθέη, Μαρούσι, Χαλάνδρι

TΗΛΕΦΩΝΟ :

2106891392

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Λ.Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23

Email :

info@rodicare.gr

Καλέστε μας