ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΙΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΙΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ


Το Σύνδρομο του Απιοειδούς Μυός είναι ένα είδος τραυματισμού , σε νέους αθλητές ή πιο συχνά σε μεσήλικες, ή νόσος εκ καταπονήσεως, κατά το οποίο πιέζεται ή τρίβεται μηχανικά το Ισχιακό νεύρο μεταξύ του Απιοειδούς μυός και των δύο Δίδυμων μυών. Έτσι, ο ασθενής παραπονείται για ισχιαλγία χωρίς να πάσχει από Δισκοπάθεια (Οσφυαλγία, Κήλη δίσκου). Στους νέους αθλητές το πρόβλημα οφείλεται σε διόγκωση του Απιοειδούς από τη γυμναστική οπότε λόγω του όγκου του πιέζει το ισχιακό νεύρο, αλλά στους μεσήλικες φταίει μάλλον το αντίθετο.


ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Εκδηλώνεται με Ισχιαλγία επεκτεινόμενη από το γλουτό προς τον μηρό, εμπρός και πίσω και προς τα κάτω αλλά απουσιάζει η οσφυαλγία, και η μαγνητική Τομογραφία της Οσφύος είναι καθαρή και  δεν δείχνει κάποιου είδους Δισκοκήλη. Θεωρητικά ο ασθενής έχει πόνο στην πίεση της περιοχής της μυικής γαστέρας του Απιοειδούς πού βρίσκεται και μπορεί ενίοτε να αντανακλά στο μηρό και στην γάμπα. 


ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Επειδή η πάθηση είναι Μηχανικής αιτιολογίας, η θεραπεία του Συνδρόμου Απιοειδούς μυός είναι κατ αρχήν συντηρητική με ξεκούραση, και περιορισμό της ορθοστασίας, της άθλησης ακόμα και του περπατήματος. Επίσης ζεστό λουτρό ή θερμοφόρα και τοπική φυσικοθεραπεία στο γλουτό (διαθερμίες, υπέρηχα, Laser, χειρομαλάξεις και TENS) συνιστώνται. Η Αθλητιατρική του Daniel Kulund, ΗΠΑ 1990, συνιστά και κάποιες διατατικές ασκήσεις πού είναι άγνωστο αν βοηθούν ή όχι.






Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία

Η μονάδα μας βρίσκεται στη Λ. Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23. Βρείτε μας στο χάρτη εδώ. Κοντινές περιοχές: Φιλοθέη, Μαρούσι, Χαλάνδρι

TΗΛΕΦΩΝΟ :

2106891392

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Λ.Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23

Email :

info@rodicare.gr

Καλέστε μας